Cirillo Francesco: Technika Pomodoro
Cirillo Francesco: Technika Pomodoro
Popis
Když si vysokoškolák Francesco poprvé natáhl při učení kuchyňskou minutku v podobě rajčete, nemohl ještě tušit, že právě vynalezl nejpopulárnější time managementovou metodu na světě. Za 30 let své existence se technika Pomodoro stala legendou a dnes tvoří součást pracovní rutiny milionů lidí, kteří poznali výhody střídání přesně vyměřených fází práce a přestávek. Technika Pomodoro u nás vychází poprvé knižně, navíc obohacená o systém řešení vnitřních i vnějších vyrušení a o metody pro týmy.
Se zavedením pravidel techniky Pomodoro získáte:
* klid, soustředění, sebevědomí a kontrolu nad situací
* přesný odhad délky plánované činnosti
* schopnost správné reakce na vyrušení během hluboké práce
* zrychlení a odhodlání své úkoly úspěšně dokončit
* VOLNÝ ČAS
* Nechte čas pracovat pro vás. Stačí tužka, papír, minutka a můžete začít.
O technice Pomodoro
Základem techniky Pomodoro jsou pětadvacetiminutové intervaly hluboké práce prokládané krátkými přestávkami. Po každém bloku čtyř odpracovaných Pomodor přichází delší pauza. Součástí metody je však také plánování a průběžné monitorování denních činností, evidence výsledků a zpracování cenné zpětné vazby, kterou si pomocí jednoduchých záznamů můžete poskytovat sami. Kromě zjednodušení pracovních procesů tak díky technice Pomodoro zjistíte, kolik času a úsilí si různé činnosti skutečně žádají, a již nikdy nepadnete do pasti nesplněných termínů.
„Čas je pro mnoho lidí nepřítel. Jeho běh nám nahání úzkost a umocňuje sklon prokrastinovat, zvlášť když se blíží deadline. Technika Pomodoro vznikla s cílem udělat si z času cenného spojence, který nám pomůže dotáhnout úkoly do konce.“
— Francesco Cirillo
- počet stran: 184
- produkt: Knihy – paperback
- datum vydání: 29.4.2019
- šířka: 153mm
- výška: 18mm
- hmotnost: 292g
- ISBN: 978–80–7555–069–9