10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 801284

FAGOR Tlakový hrnec RAPID XPRESS 8L

FAGOR Tlakový hrnec RAPID XPRESS 8L

RAPID XPRESS o objemu 8 l má samočistící ventil a dvě úrovně tlaku, automatický uzávěr víka, vertikální odvod páry. Patentovaný povrch PLAKSTEEL je vhodný pro všechny druhy ohřevu včetně indukčního. Celý popis
Produkt se již neprodává
1 799 Kč
Zboží od: MALL
1 799 Kč

Popis

Fagor Tlakový hrnec RAPID XPRESS 8

S tlakovými hrnci Fagor můžete vařit zdravě, chutně a v rekordním čase. Uchovávají až o 50% více živin a ušetříte až o 70% více času než u tradičního vaření.

  • Tlaková nádoba o objemu 8 litrů.
  • Zesílené, sendvičové dno pro rovnoměrné rozložení tepla, využití zbytkového tepla, úsporu energie a tvarovou stálost.
  • Sendvičové dno je vyrobené technologií Plaksteel pro výborný rozvod tepla – technologie Plaksteel je patentem firmy Fagor.
  • Produkt je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 (poměr chromu a niklu) bez povrchové úpravy a pouze leštěné, nehrozí tedy změny jejich vnějšku.
  • Vertikální výstup páry.
  • Automatické zamknutí víka při uzavření hrnce.
  • Trojstupňové jištění proti přetlaku.
  • Sejmutí pracovního ventilu lze provést před každým vařením a po použití bez jakéhokoliv nářadí – stačí pouze rukou.
  • Krátká držadla pro využití minimálního zástavbového prostoru.
  • Samočisticí systém ventilů – hrnec se vždy udržuje v optimálních pracovních podmínkách.
  • Dva pracovní tlaky: nízký tlak 0,55 bar (zelenina), vysoký tlak 1,05 bar (masa, luštěniny), vypouštění páry, sejmutí pracovního ventilu.
  • Vhodné pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: