FAGOR Tlakový hrnec RAPID XPRESS 8L
RAPID XPRESS o objemu 8 l má samočistící ventil a dvě úrovně tlaku, automatický uzávěr víka, vertikální odvod páry. Patentovaný povrch PLAKSTEEL je vhodný pro všechny druhy ohřevu včetně indukčního.
Celý popis
Produkt se již neprodává
1 799 Kč
Zboží od:
MALL
1 799 Kč
Popis
Fagor Tlakový hrnec RAPID XPRESS 8
S tlakovými hrnci Fagor můžete vařit zdravě, chutně a v rekordním čase. Uchovávají až o 50% více živin a ušetříte až o 70% více času než u tradičního vaření.
- Tlaková nádoba o objemu 8 litrů.
- Zesílené, sendvičové dno pro rovnoměrné rozložení tepla, využití zbytkového tepla, úsporu energie a tvarovou stálost.
- Sendvičové dno je vyrobené technologií Plaksteel pro výborný rozvod tepla – technologie Plaksteel je patentem firmy Fagor.
- Produkt je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 (poměr chromu a niklu) bez povrchové úpravy a pouze leštěné, nehrozí tedy změny jejich vnějšku.
- Vertikální výstup páry.
- Automatické zamknutí víka při uzavření hrnce.
- Trojstupňové jištění proti přetlaku.
- Sejmutí pracovního ventilu lze provést před každým vařením a po použití bez jakéhokoliv nářadí – stačí pouze rukou.
- Krátká držadla pro využití minimálního zástavbového prostoru.
- Samočisticí systém ventilů – hrnec se vždy udržuje v optimálních pracovních podmínkách.
- Dva pracovní tlaky: nízký tlak 0,55 bar (zelenina), vysoký tlak 1,05 bar (masa, luštěniny), vypouštění páry, sejmutí pracovního ventilu.
- Vhodné pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční.
Vaříme v tlakových hrncích
Tradiční vařeníPři tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje. |
Vaření v tlakovém hrnciPři vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry. |
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.
Snadné použití
|
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.