Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 668160

Silit Tlakový hrnec ECONTROL Silargan 4,5 l

Silit Tlakový hrnec ECONTROL Silargan 4,5 l

Pokud chcete vařit zdravě a úsporně, pak je tento tlakový hrnec Sicomatic t-plus Silargan právě pro Vás. Silit poskytuje na materiál Silargan® záruku 30 let! Hrnec o objemu 4,5 litru má povrch tvrdší než ocelový materiál je tedy velice trvanlivý a odolný proti poškrábání a pořezání. Celý popis
Produkt se již neprodává
5 999 Kč
Zboží od: MALL
5 999 Kč

Popis

Tlakový hrnec Sicomatic t-plus Black Silargan

  • Objem: 4,5 l
  • Průměr: 22 cm
  • Tlakový hrnec lze ovládat jednou rukou lehkým stiskem palce.
  • Jedinečný 3-stupňový ventilační systém je bezúdržbový.
  • Ventilační technika je velmi moderní a garantuje zdravé vaření.
  • Econtrol se ovládá jednoduše rotačním ventilem, který se lehce ovládá pomocí jedné ruky.
  • Pravidelně je jemně vypouštěna pára.
  • Econtrol má nastavitelný výkon vaření ve 3 stupňích.
  • Oproti běžnému vaření zaručuje kratší dobu vaření až o 70% a díky tomu je zřetelně úspornější. (brambory budete mít uvařené za pouhých 8minut)
  • Keramická povrchová plocha Silargan je nezničitelná a téměř neporézní.
  • Tento povrch je tvrdší než ocelový materiál, je velice trvanlivý a odolný proti poškrábání a pořezání.
  • Nádobí má pevné jádro z oceli s extra silnou základnou.
  • Lze použít na plynových, elektrických i indukčních varných deskách.
  • Toto nádobí má antibakteriální úpravu a je bez použití niklu proto má vysoké hygienické vlastnosti.
  • Díky této super tvrdé, velice hladké a prakticky neporézní ploše se Silargan® čistí velice snadno.
  • K čištění této plochy většinou stačí houba a teplá voda.
  • Vhodné do myčky nádobí.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: