Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 495830

Silit Tlakový hrnec Sicomatic t-plus Red 4,5l

Silit Tlakový hrnec Sicomatic t-plus Red 4,5l

Tlakový hrnec Classic Rojo z kolekce německé značky Silit. Má zcela jedinečný keramický povrch Silargan, který je odolný vůči poškrábání. Silit poskytuje na materiál Silargan® záruku 30 let! Pokrmy si zachovávají svou chuť a vůni. Při vaření můžete vypínat sporák s předstihem a tím výrazně šetříte energii a náklady. Hrnec je vhodný pro všechny typy sporáků včetně indukce. Celý popis
Produkt se již neprodává
3 899 Kč
Zboží od: MALL
3 899 Kč

Popis

Tlakový hrnec Classic Rojo

  • objem: 4,5l
  • váha hrnce : 2,79 kg
  • váha pokličky : 1 kg
  • Silit poskytuje na materiál Silargan® záruku 30 let!
  • zcela jedinečný keramický povrch Silargan s vynikajícími inovativními vlastnostmi
    • ultratvrdá keramika s vysokým leskem, která je odolná proti poškrábání i pořezání
    • pokrmy si zachovávají svoji jedinečnou chuť a vůni, nehrozí přejímání kovové příchuti ani pachu
    • extra hladký povrch hrnce, vhodné zejména na jemné povrchy sporáků
    • úspora nákladů – sporák lze vypínat s předstihem a šetřit tak drahocennou energii
    • absolutně antibakteriální povrch, který zabraňuje (díky působení aktivních iontů) dalšímu růstu nežádoucích bakterií
    • zcela bez obsahu niklu
  • nádobí lze mýt v myčce s výjimkou poklice
  • zcela snadné čištění díky hladkému povrchu
  • vhodný pro všechny typy sporáků včetně indukce

Co je Silargan e30

  • e30 – špičková technologie Silit
  • e30 je materiálem budoucnosti – revoluční syntéza oceli a high-tech-keramiky:
  • mimořádně tvrdý, odolný proti pořezání a poškrábání, mimořádně trvanlivý a vysoký lesk anaprosto snadné ošetřování
  • neobvyklý povrch s kovovým vysokým leskem – reliéfní struktura
  • e30 je robustní a vysoce odolný, má záruku 30 let
  • e30 je ideální materiál pro všechny druhy sporáků a především pro indukční a senzorové varné oblasti

Silit

  • německá kvalita na poli kuchyňského náčiní
silit

Silit Tip Varné nádoby ze Silarganu® jsou zaručeně vhodné pro indukční varná pole. Mají průchozí, zvláště silné feromagnetické ocelové jádro. Extrémně dobře přijímají výkon plotny, takže vaření se stává dětsky snadným.

Made in Germany Označení Made in Germany má celosvětový význam pro kvalitu, spolehlivost, dokonalé zpracování a bezpečnost. Kvalitní výrobky Silit jsou vyráběny v německém městě Riedlingen. Lidé v Silitu se věnují výrobě jednotlivých produktových řad velice důmyslně. Od prvního až do posledního kroku je každá položka vyrobena vysoce kvalifikovanými a zkušenými pracovníky, kteří stojí za značkou Silit s přesvědčením. Silit vyrábí jedinečné, vysoce kvalitní produkty s výjimečnou funkčností a exkluzivním designem. Produkty, které sdělují stabilitu – Made in Germany, Výroba v Německu garantuje zákazníkům mimořádně vysokou míru flexibility, spolehlivosti a efektivity.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: