Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 703988

WMF Sada tlakových hrnců 2 ks Perfect Plus 4,5 l a 3,0 l

WMF Sada tlakových hrnců 2 ks Perfect Plus 4,5 l a 3,0 l

Sada dvou tlakových hrnců WMF jenž mají mechanický indikátor tlaku, informuje pomocí barevného značení. Hrnce jsou vyrobeny z materiálu s výbornými užitnými vlastnostmi a minimálními nároky na údržbu. Kombinuje osvědčenou technologii a moderní design. Celý popis
Produkt se již neprodává
6 089 Kč
Zboží od: MALL
6 089 Kč

Popis

Sada obsahuje:

  • Tlakový hrnec Perfect Plus 4,5 l, o průměru 22 cm s poklicí, mírně zúžený směrem ke dnu, pro snadné vložení do druhého hrnce Perfect Plus.
  • Tlakový hrnec Perfect Plus 3,0 l, o průměru 22 cm bez poklice.

Tlakové hrnce Perfect Plus:

  • Vyroben z leštěné ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®.
  • Univerzální dno TransTherm® pro dokonalý přenos tepla.
  • Posuvný ovladač v rukojeti pro otevření / zavření poklice a vypuštění páry.
  • Ucho i rukojeť jsou opatřeny ochranou proti plamenům.
  • Vhodný pro všechny zdroje tepla včetně indukce.
  • Hrnec a poklice jsou vhodné pro mytí v myčce nádobí.
  • Hladinové značky pro snazší měření.
  • Jednoduché čištění díky odnímatelné rukojeti.
  • Posuvný ovladač v rukojeti pro otevření a zavření poklice i vypuštění páry.
  • Bezpečnostní pojistka a mechanický indikátor tlaku pro bezpečné otvírání.
  • Prodloužená záruka 3 roky!
  • Produkt získal ocenění za design: Red Dot Design Award.
silit silit

Mechanický indikátor tlaku

Série tlakových hrnců Perfect Plus informuje pomocí barevného značení o tlaku uvnitř hrnce. Chcete-li v hrnci vařit polévku, guláš nebo například velké kusy masa, měla by se vnitřní teplota pohybovat kolem cca 117 °C, což odpovídá druhému oranžovému proužku. Máte-li však v úmyslu v hrnci připravit zeleninu či ryby, neměla by teplota překračovat 109 °C. V takovém případě by indikátor tlaku neměl vystoupat výše než k prvnímu oranžovému stupni.

Univerzální dno TransTherm®

Rychle absorbuje teplo a rovnoměrně ho pak přenáší na připravovaný pokrm. Doba vaření v tlakovému hrnci je oproti běžnému způsobu vaření až o 70 % kratší, což je šetrné k vitamínům a minerálním látkám. Při vaření ve vlastní šťávě zůstávají aroma a vlastní chuť potravin zcela zachovány.

silitsilit

O materiálu:

Německá společnost WMF využívá pro výrobu většiny hrnců nerezovou ušlechtilou ocel 18/10, pojmenovanou Cromargan®. „Crom" v názvu značí chrom, zbývající část názvu „argan" pak byla odvozena od latinského slova argentum, tedy stříbro. Název tohoto materiálu tak trefně odkazuje na extra lesklý vzhled hrnců, který je způsoben poměrně vysokým procentem niklu. Obsahuje 72 % oceli, 18 % chromu a 10 % niklu. Jde o materiál trvanlivý, nereznoucí, odolný proti potravinovým kyselinám. Cromargan® je krásně lesklý a zároveň se snadno čistí.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: