10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 598346

Lamart Tlakový hrnec 4 l LTDSD4 PRESSION

Lamart Tlakový hrnec 4 l LTDSD4 PRESSION

Záruka 5 let
Čtyř litrový tlakový hrnec Pression od značky LAMART , který je vyroben z prvotřídní nerezavějící ocelli 18/10 a velmi odolného platu si jistě zamilujete pro praktičnost a rychlost vaření. Celý popis
Produkt se již neprodává
1 637 Kč
Zboží od: MALL
1 637 Kč

Popis

Tlakový hrnec 5l Pression od značky LAMART

  • objem: 4l
  • materiál: nerez 18/10
  • barva: černá, nerezová
  • snadná manipulace, otevření víka pouze jednou rukou
  • využitím regulace tlaku lze připravit velmi šetrně, rychle a chutně jakýkoli pokrm
  • masivní sendvičové dno
  • zdravé a rychlé vaření
  • indikátor tlaku
  • bezpečnostní ventil
  • pojistka proti přetlaku
  • masivní držadla pro snadnou manipulaci
  • sendvičové dno
  • pro všechny typy sporáků, včetně indukce
  • snadná manipulace, údržba a čištění
  • rozměry: 34 × 23,5 × 17,5cm
  • výrobce poskytuje záruku na 5 let

Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.

Ke stažení:

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: