Lamart LTDSD5 tlakový hrnec 5l Cuire
Záruka 5 let
5-ti litrový tlakový hrnec Cuire od značky LAMART , který je vyroben z prvotřídní nerezavějící ocelli 18/10 a velmi odolného platu si jistě zamilujete pro praktičnost a rychlost vaření.
Celý popis
Produkt se již neprodává
1 329 Kč
Zboží od:
MALL
1 329 Kč
Popis
Tlakový hrnec 5l Cuire od značky LAMART
- objem: 5l
- materiál: nerez 18/10
- barva: černá, nerezová
- snadná manipulace, otevření víka pouze jednou rukou
- využitím regulace tlaku lze připravit velmi šetrně, rychle a chutně jakýkoli pokrm
- masivní sendvičové dno
- zdravé a rychlé vaření
- indikátor tlaku
- bezpečnostní ventil
- pojistka proti přetlaku
- masivní držadla pro snadnou manipulaci
- sendvičové dno
- pro všechny typy sporáků, včetně indukce
- snadná manipulace, údržba a čištění
- rozměry: 34,5 × 26,5 × 20cm
Vaříme v tlakových hrncích
Tradiční vařeníPři tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje. |
Vaření v tlakovém hrnciPři vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry. |
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.
Snadné použití
|
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.