Značka
Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Italské růžové víno vyrobené z různých červených odrůd, vinifikovaných v růžovém, Rossato IGT je osvěžující, jemné a snadno pitelné víno, hodí se pro každodenní použití. Skvělé k lehkým hlavním chodům. Vynikající letní osvěžení pro každou příležitost, velmi univerzální.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Odrůdy Cabernet jsou odrůdy vinné révy francouzského původu spojené s oblastí Alto Garda Trentino. Mezi víny řady Bag in Box je rozhodně nejstrukturovanější a tělnatější, ale vždy určené pro každodenní použití.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Všestranné víno s dobrou strukturou a dobrým tělem, které plně odráží jeho odrůdové vlastnosti. Je vhodné ke každému jídlu, zejména k lehkým zeleninovým jídlům a těstovinám s pestem.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Intenzivní a jasně slámově žlutá barva. Jemné vůně hrušky a cedru v ombinaci s nádechem heřmánku s jemným kouřovým tónem. Vstupuje do patra fascinujícím a obklopujícím způsobem, který vyjadřuje dobrou strukturu a nádhernou rovnováhu všech složek v jemném propletení.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Svěží a voňavé listy janovské bazalky vytvářejí čistou symfonii, když se propojí s chutí Pecorino a Grana Padano, piniovými oříšky a olivovým olejem. Tato ligurská omáčka, známá po celém světě, je připravována z nejkvalitnějších surovin.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Bílé balzamiko získané z nejlepších hroznů Trebbiano Modenese, jejichž mošt zraje po dobu nejméně 5 let v sudech z jasanového dřeva, které mu dodávají vůni a krémovitost, aniž by se měnila jeho světlá a průzračná barva.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Lišky naložené v olivovém oleji si můžete vychutnat jako předkrm či přílohu. Liška je ceněná, chuťově výtečná, se specifickým aroma. První záznamy o konzumaci pocházejí ze 16. století. Je významným artiklem v celosvětovém měřítku, ročně se jí prodá asi 150–200 tisíc tun.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Balzamikový ocet 1850 je 100% italským výrobkem. Zraje 6 let ve starých sudech z dubového dřeva. Barva je čirá a hnědá, chuť je kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Vůně je intenzivní a plná. Prodává se v elegantní lahvičce z čirého skla.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Směs hub v olivovém oleji si můžete vychutnat jako předkrm či přílohu a díky zpracování si můžete užívat v průběhu celého roku. Houby se omyjí, pečlivě vyberou a ručně balí do skleněných nádob s olivovým olejem.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Tato směs na rizoto je vyrobena z nejlepších italských surovin, zcela bez přísad, obohacena je pouze zeleninou, aromatickými bylinkami a chřestem. Cílem bylo vyrobit kvalitní produkt s rychlou přípravou, který můžete mít vždy po ruce a jsou zde zachovány chutě a jednoduchost.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Nejtypičtější kalábrijské koření – chilli – nakrájené a naložené v oleji. Jednoduché a efektivní. Využijte jej na dochucení pokrmů, polévek, omáček i pomazánek.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Nerozemletá, nerafinovaná mořská sůl (solný květ) z Piranských solných pánví.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Typ Japonica, skupina „long A“. Carnaroli je nejprestižnější odrůdou italské rýže, která se používá po celé Itálii.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Italské Cantuccini jsou dvakrát pečené, podlouhlé, suché a křupavé sušenky. Tradičně se jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína Vin Santo.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Italské Cantuccini jsou dvakrát pečené, podlouhlé, suché a křupavé sušenky. Tradičně se jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína Vin Santo.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Balzamikový ocet Saporoso zraje 6 let v dubových a 6 měsíců v nerezových sudech. Vyrábí se z vysoce kvalitních hroznů odrůd Trebbiano Modenese a Lambrusco Grasparossa. Vůně je intenzivní, chuť kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Konzistence je sirupově hustá, barva tmavě hnědá.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Mostarda z Cremony je specifická svou sladkoostrou příchutí. Vyrábí se podle staré tradiční cremonské receptury z pečlivě vybraného ovoce z Itálie, které je kandované v hořčičném oleji. Po získání ostré chuti je ovoce zalito cukrovým sirupem.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Pennette della Domenica – sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Chutnají výborně samostatně nebo jako svačinka mezi přáteli v příjemné konverzaci, doprovázené lardem nebo čerstvými sýry, při popíjení dobrého Chardonnay nebo růžového vína.
můžete mít 4.10. - 5.10.
Rýže typu Japonica, která spadá do střední skupiny, je zvláště ceněna v oblastech Verona a Mantova. Husté a velmi konzistentní zrno s vysokým procentem amylózy a nízkou lepivostí má vynikající odolnost vůči vaření.
můžete mít 4.10. - 5.10.