Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, na některé druhy pečiva, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů. V léčebném využití se využívá hlavně nálev.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Koření do svařených vín a punčů! Badyán se používá hlavně v čínské a vietnamské kuchyni. V Evropě je znám koncem 16.století. Používá se do jablečných a hruškových kompotů, k výrobě likérů, k dochucení ryb. Celé hvězdičky se využívají k dochucení punčů, svařených vín, sirupů z tropického ovoce.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Bazalka se podává spolu s rajčaty, ať již v salátech, omáčkách nebo polévkách, přidává se k rybám, mořským plodům, ale i k pečenému jehněčímu a telecímu masu. Dobře se kombinuje s kapary, pažitkou, česnekem, majoránkou, petrželí, mátou, rozmarýnem a tymiánem. Je součástí provensálských bylin.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Bobkový list uvolňuje chuť a vůni pomalu, proto se využívá ve vývarech, polévkách a omáčkách. Využívá se při nakládání okurek a hub. Ve Hodí se k čočce, fazolím a rajčatům, zejména k dochucení rajské omáčky. Dobře se kombinuje s česnekem, jalovcem, majoránkou, petrželí, tymiánem a saturejkou.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Důležitá surovina při konzervaci hub a zeleniny. Semena se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček. Hořčičná semínka jsou důležitou farmaceutickou surovinou, užívají se převážně zevně, ve formě náplastí či obkladů.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Dětská směs na grilované a pečené kuře, bez chilli a soli. Hodí se také na ostatní drůbeží a vepřové maso, pečené sele či vepřovou kýtu, do grilované a dušené zeleniny.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Garam Masala, je určená ke grilování a rožnění všech druhů mas, vhodná též do minutek a dušené zeleniny, mletých mas a mořských ryb, do luštěnin a rýže. Má specifickou vůní po římském kmínu a hřebíčku.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Základní grilovací set, nejen pro začátečníky. Set koření v ručně vyráběné dřevěné bedýnce, který nesmí chybět u žádného grilování.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Směs určená k dochucení všech smažených bramborových příloh (hranolky, krokety, americké brambory aj. pomfrity). Vhodné i na pečené brambory s kmínem, zapečené francouzské brambory, ale i zapečené těstoviny nebo zeleninu.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Výtečně se hodí a chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodné na ryby, do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i na kuřecí, krůtí nebo králičí maso.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Mleté chilli se používá k přiostření mnoha druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa. Už indiáni využívali chilli jako jako léčivo, které podporuje krevní oběh a působí antibakteriálně, při větším množství vyvolává pocení.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Vhodné na ozdobu pokrmů. Používají se ke zdobení pizzy, sushi, různých obložených mís nebo dekoraci rautových tabulí.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Cibule je velmi oblíbená po celém světě. Používá se jako základ mnoha omáček, gulášů, polévek, aj. Tepelným zpracováním se chuť cibule změní do sladka.V lidovém léčitelství se smíchá rozetřená s cukrem či medem a užívá se k léčbě rýmy a kašle.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Citronová kůra se používá k výrobě sladkého pečiva, kyseliny citronové, různých koncentrátů a džusů. Hodí se k dochucení pokrmů z ryb a darů moře, k úpravě drůbežího masa a přidává se do různých omáček a paštik. Slouží k aromatizování likerů a cukrářských výrobků.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Grilovací směs, je vhodná na všechny druhy rožněných a grilovaných pokrmů, do mletých mas, ryb, luštěnin, zapečených těstovin, brambor, na fritované přílohy a mnoho dalších možností dle fantazie kuchaře. Jemná směs příjemné vůně a nepálivé chuti.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Kořenící směs určená do všech druhů gulášů, omáček, polévek paprikového typu, minutek, do šťáv z dušeného masa.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Důležitá surovina při konzervaci hub a zeleniny. Semena se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček. Hořčičná semínka jsou důležitou farmaceutickou surovinou, užívají se převážně zevně, ve formě náplastí či obkladů.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Kayenský pepř je odrůda velmi ostrých chilli papriček, které se používají k přiostření mnoho druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).
můžete mít 7.6. - 8.6.
Lze použít na pečená žebírka či pečený bůček, používá se při nakládání všech druhů mas na gril, rožnění a přípravu marinád. Tato směs je vhodná i pod dušenou zeleninu.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Ručně vyráběný adventní svícen z tvrdého dřeva na 4 svíčky. Tento svícen je momentálně vyráběn z dubového dřeva jak ze světlého tak i z červeného dubu. Ošetřen je Tungovým olejem. Cena svícnu je bez svíček.
můžete mít 7.6. - 8.6.
Ručně vyráběný adventní svícen z tvrdého dřeva na 4 svíčky. Tento svícen je momentálně vyráběn z dubového dřeva jak ze světlého tak i z červeného dubu. Ošetřen je Tungovým olejem. Cena svícnu je bez svíček. Délka 40 cm
můžete mít 7.6. - 8.6.
Ručně vyráběný adventní svícen z tvrdého dřeva na 4 svíčky. Tento svícen je momentálně vyráběn z dubového dřeva jak ze světlého tak i z červeného dubu. Ošetřen je Tungovým olejem. Cena svícnu je bez svíček.
můžete mít 7.6. - 8.6.