Cena
Dostupnost
Kategorie
Zboží od
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Okra je oblíbenou zeleninou v indických pokrmech, ale také v pokrmech z woku. Okra je jednou z nejstarších zeleninových rostlin a mimořádně oblíbená v indické kuchyni.
můžete mít 27.9.
Je výborná na výrobu těstovin.
můžete mít 27.9.
Vytvořte si vlastní domácí popcorn, jak se vám líbí! Sladké, slané nebo dokonce s trochou koření.
můžete mít 27.9.
Badyán je koření, které vůní velmi připomíná anýz. Jsou to sušená souplodí s lesklými semeny pocházející ze stromu příbuzného magnóliím s názvem badyáník pravý.
můžete mít 27.9.
Tamarindová pasta má sladkokyselou chuť.
můžete mít 27.9.
Tyčinky skořice (cassia) mají výraznější chuť než pravá skořice s jemným hřebíčkovým podtónem, a proto se používají především do slaných jídel. Používá se v pulao a Biryani.
můžete mít 27.9.
Jaggery goor
můžete mít 27.9.
Tato čočka má po oloupání hnědé slupky červené zbarvení. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Nemá však již schopnost klíčit.
můžete mít 27.9.
Černá cibulová semínka, Kalonji neboli Černucha setá. Je aromatické, lehce štiplavé koření. Má také mnoho zdravotních benefitů. Semena černuchy seté se používají zejména v arabském světě a Indii jako koření k aromatizaci chleba, pečiva, jogurtů, omáček, salátů a sterilované zeleniny.
můžete mít 2.10. - 4.10.
Kurkuma má velmi specifickou dřevitou vůni a chuť. Je základem směsí pro kari koření. Můžete ho použít do zeleninových i masitých pokrmů, k drůbeži i rybě, do rizota a podobně. Barví silně na žluto.
Skladem u partnera
Tandoori masala je speciální směs autentického indického koření.
můžete mít 27.9.
Čočka je přirozeným zdrojem velkého množství minerálů (železo, selen, fosfor, zinek) a vitamínu B6. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.
můžete mít 27.9.
Celé sušené papričky.
můžete mít 27.9.
Máslové fazole jsou velké, žluto-bílé fazole. Cenově dostupný zdroj všech potřebných živin, které naše tělo potřebuje.
můžete mít 27.9.
Fazole jsou malé, vejčitého tvaru a zelené barvy.
můžete mít 27.9.
Skořice je koření získávané z vnitřní kůry skořicového stromu. V Indii je běžně známý jako „Dalchini“.
můžete mít 27.9.
Používá se celá nebo mletá v kuchyních jižní Asie. Lépe je ji předem nasucho opražit, protože se tím zmírní nahořkla chuť. Kořeníme jí masité i zeleninové jídla, po namočení ji lze využít i jako luštěninu, nebo naklíčenou do salátů.
můžete mít 27.9.
Česnekový prášek je vhodnou alternativou čerstvého česneku. Použijte 1/2 čajové lžičky namísto 2 stroužků čerstvého česneku.
můžete mít 27.9.
Paprika je mleté koření vyrobené z červených sušených plodů paprik větších a sladších odrůd.
můžete mít 2.10. - 4.10.
Tato voda se získává destilací okvětních lístků Pandanus, rostoucí v Indii, kde se také používá k aromatizaci potravin.
můžete mít 2.10. - 4.10.
Růžová voda se vyrábí destilací růžových okvětních lístků ve vodě. Její chuť je velmi unikátní, nasládlá a květinová. Používá se jak k dochucení dezertů a sladkých jídel, tak i v kosmetice.
můžete mít 2.10. - 4.10.
Badyán bývá nazýván jako čínský anýz, hvězdicový anýz, který svoji vůní připomíná. Badyán má příchuť anýzu a lékořice a v Číně, odkud pochází se často používá ke kuřecímu a vepřovému masu a k rybám. Má sladkou štiplavou vůni, která je vynikající i do směsí ovoce a džemů nebo ovocných zavařenin.
můžete mít 2.10. - 4.10.
Je sladké chuti připomínající lékořici a anýz, má svěží chuť a velmi dobře působí na trávení. Semínka fenyklu se nejčastěji používají k rybám, v kari směsích nebo marinádách. Je naprosto nezbytný pro většinu dobrých italských omáček.
můžete mít 2.10. - 4.10.
Římský kmín mletý má aromatickou, pronikavou chuť a je klíčovou složkou mnoha indických jídel. Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého Cuminum cyminum. Semena jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Mají jinou vůni a hořkou chuť, nedají se navzájem nahradit.
můžete mít 2.10. - 4.10.