10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Eminent Sváteční vaření u Babiců...když začnou vonět máminy ořechové rohlíčky Eminent Sváteční vaření u Babiců...když začnou vonět máminy ořechové rohlíčky
Eminent Sváteční vaření u Babiců...když začnou vonět máminy ořechové rohlíčky

Autor úspěšných kuchařek nyní přináší spoustu vánočních receptů a dobrou náladu pod stromeček.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Eminent Tak chutná štěstí - Bez použití rafinovaného cukru Eminent Sváteční vaření u Babiců...když začnou vonět máminy ořechové rohlíčky
Eminent Tak chutná štěstí - Bez použití rafinovaného cukru

Pokud máte rádi sladké, změní tato kniha váš život.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Eminent Tučné superpotraviny a oleje Eminent Sváteční vaření u Babiců...když začnou vonět máminy ořechové rohlíčky
Eminent Tučné superpotraviny a oleje

Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel?

můžete mít 15.10. - 17.10.

Eugenika Kuchařka podle pěti elementů Epocha Sicilská kuchyně - Recepty na jednoduché, rychlé a zdravé pokrmy ze surovin dostupných i u nás
Eugenika Kuchařka podle pěti elementů

Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou medicínu.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Eugenika Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě Eugenika Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě
Eugenika Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě

Kniha pojednává o výživě z hlediska východního myšlení.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Eugenika Zázrak jménem zázvor - Očista těla Eugenika Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě
Eugenika Zázrak jménem zázvor - Očista těla

Zázvor je výjimečná léčivá rostlina.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Fortuna Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání Eugenika Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě
Fortuna Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Grada Moje první opravdová kuchařka Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení
Grada Moje první opravdová kuchařka

Ája Drahokoupilová je patnáctiletá nadšená kuchařka, která se v kuchyni pohybuje opravdu od dětství.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení
Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení

Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Grada Udírny a uzení - maso, masné výrobky, ryby Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení
Grada Udírny a uzení - maso, masné výrobky, ryby

Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa.

můžete mít 15.10. - 17.10.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně