Frej David: Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí
Frej David: Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí
Popis
Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí. Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce.
Zásadní součástí protizánětlivého režimu je právě strava. Nespočívá v dietách a koktejlech ze superpotravin nebo v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin.
Cílem této knihy je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Výzkum prokazatelně ukazuje, že u těch, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí — od alergií přes cukrovku, nemoci srdce a rakovinu až k zažíva¬cím obtížím — snižuje až o devadesát procent.
Pokud k těmto lidem chcete patřit také, je tato kniha určena právě vám. Cesta je jednoduchá: K potlačení nezdravého zánětu musíme omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin působící proti zánětu.
- počet stran: 360
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 26.4.2019
- šířka: 136mm
- výška: 24mm
- hmotnost: 508g
- ISBN: 978–80–7281–545–6
- jazyk: česky