Taubes Gary: Doba jedová 9 - Cukr
Taubes Gary: Doba jedová 9 - Cukr
Popis
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:
• třetina všech dospělých trpí obezitou,
• dvě třetiny dospělých nadváhou,
• téměř každý sedmý je diabetik
• a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.
Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.
- počet stran: 416
- produkt: Knihy – paperback
- datum vydání: 6.4.2018
- šířka: 142mm
- výška: 24mm
- hmotnost: 486g
- ISBN: 978–80–7553–342–5
- jazyk: česky