Temelie Barbara: Kuchařka podle pěti elementů
Temelie Barbara: Kuchařka podle pěti elementů
Popis
Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou medicínu.
V první řadě zde najdete množství receptů, rozdělených takto: čínská rýžová kaše, ranní jídla (pikantní a sladká), pokrmy z obilí, vegetariánské polévky, saláty a dipy, zeleninová jídla, pokrmy z tofu, vegetariánská jídla z luštěnin, asijské ořechové omáčky k zelenině i masu, maso, ryby, sladká jídla, koláče, chléb, nápoje (hlavně čaje, ale i jiné). Na konci každého receptu se uvádí léčivé působení daného pokrmu a doporučení v souladu s principy tradiční čínské medicíny. Další kapitoly knihy jsou: Co je to nemoc? Tepelné působení potravin. Pět elementů. Chutě. Vaření v souladu s ročním obdobím. 21 pravidel stravitelnosti.
Přílohou knihy je přehledný plakát a abecední seznam potravin, kde se uvádí, k jakému prvku potravina patří a jaký má tepelný účinek.
„Největší část stravy, kterou jíme v rámci vyvážené výživy, je termicky neutrální, osvěžující nebo teplá; na rozdíl od teplých potravin, které se vyskytují v minimálním objemu a jež vzhledem k jejich silnému účinku používáme v omezeném množství. Kombinaci potravin třech středních působení využíváme po celý rok.“
- počet stran: 248
- produkt: Knihy – paperback
- datum vydání: 8.10.2018
- šířka: 163mm
- výška: 21mm
- hmotnost: 290g
- ISBN: 978–80–8100–565–7
- jazyk: česky