Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 707543

Banquet Tlakový hrnec 5 l

Banquet Tlakový hrnec 5 l

Do tlakového hrnce Banquet se vejde až pět litrů tekutiny a lze jej uzavřít pomocí pákového mechanismu. Hrnec je vyroben z nerezové oceli a je opatřen sendvičovým dnem který je vhodný na všechny typy ohřevu. Celý popis
Produkt se již neprodává
1 086 Kč
Zboží od: MALL
1 086 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
Jiní prodejci
S novou kartou za

Popis

Banquet Tlakový hrnec 5 l

  • Objem: 5 l.
  • Materiál: nerezová ocel 18/0.
  • Pákový uzávěr.
  • Tloušťka stěny: 0,6 mm.
  • Víko obsahuje hlavní pracovní ventil a pomocný ventil pro případ zanášení pracovního ventilu, což činí hrnec max.bezpečný.
  • Sendvičové dno.
  • Vhodné na všechny typy ohřevu – elektrika, sklokeramika, plyn a indukce.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška: 15 cm.
  • Průměr horní části je 20,8 cm a dolní 18,5 cm.
  • Hmotnost: 1,54 kg.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: