Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Fourová Karolína: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Fourová Karolína: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Fourová Karolína: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku.

Skladem u partnera

Fourová Karolína: Výživná kniha o jídle Fourová Karolína: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Fourová Karolína: Výživná kniha o jídle

Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit.

Skladem u partnera

Francová Eva: Luštěniny ze Svatojánu Fourová Karolína: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Francová Eva: Luštěniny ze Svatojánu

Zdravé recepty z luštěnin od populární kuchařky ze Svatojánu“

Luštěniny bývají v současném českém jídelníčku opomíjené. Jsou však zdrojem hodnotných bílkovin, a to nejen pro vegetariány a vegany. Jak luštěniny nápaditě, a hlavně chutně připravit?

Skladem u partnera

František Janata: Pochúťky a misy z hydiny - Rady a tipy do kuchyne Freestone Peter: Královská kuchařka Freddieho Mercuryho - Více než 100 receptů
František Janata: Pochúťky a misy z hydiny - Rady a tipy do kuchyne

František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho „božskú“ kuchyňu.

Skladem u partnera

František Starý: Rostliny pro zdraví Freestone Peter: Královská kuchařka Freddieho Mercuryho - Více než 100 receptů
František Starý: Rostliny pro zdraví

Historie využívání léčivých rostlin v léčitelské praxi začala už před několika tisíci lety. Však také jsou naše luka a pole jedinou velkou lékárnou.

Skladem u partnera

Freestone Peter: Královská kuchařka Freddieho Mercuryho - Více než 100 receptů Freestone Peter: Královská kuchařka Freddieho Mercuryho - Více než 100 receptů
Freestone Peter: Královská kuchařka Freddieho Mercuryho - Více než 100 receptů

Freddie Mercury byl bohem nadaný zpěvák skupiny Queen, extravagantní jedinec, libující si v okázalosti hudební, módní, ale i kulinářské. Málokdo však ví, co Freddie Mercury rád jedl, pil, a co bylo jeho zamilované jídlo.

Skladem u partnera

Frej David: Tučné superpotraviny a oleje Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl
Frej David: Tučné superpotraviny a oleje

Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu.

Skladem u partnera

Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl
Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl

Naše zdraví a rovnováha souvisejí s tím, jak funguje náš imunitní systém. Ačkoli se s bakteriemi, viry, prachem a dalšími škodlivinami setkáváme neustále, neležíme denně v posteli s horečkou a netrpíme chronickou únavou.

Skladem u partnera

Frenkiel David, Vindahl Luise,: Green Kitchen Quick + Slow Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl
Frenkiel David, Vindahl Luise,: Green Kitchen Quick + Slow

Kreativní vegetariánská jídla pro rychlé každodenní i pomalé víkendové vaření. 100 vegetariánsky´ch receptů plny´ch chuti a barev pro snadné vaření v hekticky´ch dnech + radost v kuchyni během líny´ch víkendů.

Skladem u partnera

Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře
Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře

Kniha nabízí pacientům s celiakií, u dětí pak jejich rodičům, nejaktuálnější informace o nemoci, její diagnostice a léčení.

Skladem u partnera

Frič Václav: Jak nakupovat a zpracovávat maso (Edice Apetit speciál) Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře
Frič Václav: Jak nakupovat a zpracovávat maso (Edice Apetit speciál)

Měsíc co měsíc, téměř tři roky jsme v Apetitu připravovali seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso, který uváděl šéfkuchař Václav Frič, známý svou specializací na maso a klasickou českou kuchyni.

Skladem u partnera

Friedrich Bohlmann: Vaříme zdravě při zvýšeném cholesterolu Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře
Friedrich Bohlmann: Vaříme zdravě při zvýšeném cholesterolu

Máte v krvi příliš mnoho cholesterolu? Dopřejte vašemu organismu „výměnu oleje“ a ochraňte tak své cévy před škodlivými usazeninami.

Skladem u partnera

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně