Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
INNA Nůž Santoku Boker Forge Wood Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Santoku 17,5 cm (SO-0194B)
INNA Nůž Santoku Boker Forge Wood

Nůž Santoku Boker Forge Wood je stále oblíbenější v Evropě. Jedná se o japonský univerzální nůž, jehož název v překladu znamená „Tři Ctnosti“. Tento nůž je úspěšně používán při práci s masem, rybami a zeleninou. Díky svému širokému ostří je Santoku velmi s

můžete mít 20.6. - 21.6.

Magnum Boker Zeleninový nůž Boker Solingen Core Walnut Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Santoku 17,5 cm (SO-0194B)
Magnum Boker Zeleninový nůž Boker Solingen Core Walnut

Zeleninový nůž Boker Solingen Core Walnut Nůž na zeleninu, jak název napovídá, je nezbytný pro přípravu, čištění a zpracování zeleniny a ovoce. Díky krátké čepeli je extrémně šikovný a dá se velmi přesně vést. Celková délka 192 mm, délka čepele 90 mm, tloušťka čepele 0,6 – 1,7 mm, hmotnost 3

můžete mít 20.6. - 21.6.

Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Santoku 17,5 cm (SO-0194B) Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Santoku 17,5 cm (SO-0194B)
Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Santoku 17,5 cm (SO-0194B)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

můžete mít 18.6. - 19.6.

Samura MO-V Stonewash Nůž Santoku 18 cm (SM-0094B) Ambrogio Sanelli Nůž Yanagi Sashimi Hasaki, Ambrogio Sanelli, (L)400mm - H341.027
Samura MO-V Stonewash Nůž Santoku 18 cm (SM-0094B)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

můžete mít 18.6. - 19.6.

Ambrogio Sanelli Nůž Yanagi Sashimi Hasaki, Ambrogio Sanelli, (L)400mm - H341.027 Ambrogio Sanelli Nůž Yanagi Sashimi Hasaki, Ambrogio Sanelli, (L)400mm - H341.027
Ambrogio Sanelli Nůž Yanagi Sashimi Hasaki, Ambrogio Sanelli, (L)400mm - H341.027

HASAKI znamená v japonštině „Řezná hrana“, jde tedy o dokonalý název pro profesionální řadu nožů v japonském stylu firmy Bambusovo Sanelli Čepele nožů jsou vyrobeny ze speciálně modifikované nerezové oceli NITRO-B (X50CrMoVN15 / AISI440B) – v níž příměs částic dusíku výrazně zlepšuje antikorozní vla

můžete mít 19.6. - 20.6.

Samura SAMURA - Butcher Set 6 nožů (SBU-0260) Ambrogio Sanelli Nůž Yanagi Sashimi Hasaki, Ambrogio Sanelli, (L)400mm - H341.027
Samura SAMURA - Butcher Set 6 nožů (SBU-0260)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

Momentálně nedostupné

Samura KAIJU Šéfkuchařský nůž 21 cm (SKJ-0085) Samura Road Block Magnetický držák na nože (KS-005)
Samura KAIJU Šéfkuchařský nůž 21 cm (SKJ-0085)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

můžete mít 18.6. - 19.6.

Samura Road Block Magnetický držák na nože (KS-005) Samura Road Block Magnetický držák na nože (KS-005)
Samura Road Block Magnetický držák na nože (KS-005)

Magnetický držák na nože Samura Road Block je výsledkem ekologických procesů šetřících zdroje. Road Block udržuje rovnováhu mezi přírodou a moderním životním stylem. Stojan na nože Road Block představuje nejjednodušší a nejergonomičtější držák na nože, který byl kdy vytvořen.

můžete mít 18.6. - 19.6.

Samura BLACKSMITH Univerzální nůž 16 cm (SBL-0023) Samura Road Block Magnetický držák na nože (KS-005)
Samura BLACKSMITH Univerzální nůž 16 cm (SBL-0023)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

Momentálně nedostupné

Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Gyuto 17cm (SO-0185B) Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Yanagiba 27 cm (SO-0111B)
Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Gyuto 17cm (SO-0185B)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

můžete mít 18.6. - 19.6.

Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Yanagiba 27 cm (SO-0111B) Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Yanagiba 27 cm (SO-0111B)
Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Yanagiba 27 cm (SO-0111B)

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.

můžete mít 18.6. - 19.6.

F. Dick 1905 plátkovací/dranžírovací nůž v délce 15 cm Samura SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Yanagiba 27 cm (SO-0111B)
F. Dick 1905 plátkovací/dranžírovací nůž v délce 15 cm

Tento ostrý, tenký nůž lze bez problémů použít na krájení masa jako šunka či pečeně na dokonalé tenké plátky, aniž bychom při tom přišli o onu lahodnou šťávu z masa.

můžete mít 18.6. - 19.6.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.