Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Délka čepele
Typ nože
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Wüsthof CLASSIC IKON 4086/09 Nůž špikovací 9 cm
můžete mít 20.5. - 21.5.
Wüsthof Dreizack Solingen CLASSIC IKON Nůž loupací 4020–0
můžete mít 20.5. - 21.5.
Perfektně vyvážený kuchařský nůž Wusthof Classic je kován z jednoho kusu kvalitní oceli. Ergonomický design rukojeti vypracovaný ve spolupráci s profesionálními kuchaři. Čepel s hladkým ostřím je vyrobena z nerezové oceli X50CrMoV15. Rukojeť je vyrobena z černého syntetického materiálu POM.
můžete mít 22.5. - 24.5.
Nůž Wüsthof CLASSIC je vhodný ke krájení šunky, ovoce a zeleniny či sendvičů a masa na správné porce. Čepel o délce 20 cm, z chrom-molybden-vanádové oceli X50CrMoV15 s hladkou hranou. Rukojeť je z černého plastu, s kovovým jádrem. Dlouhodobá extrémní ostrost díky technologii PEtec.
můžete mít 22.5. - 24.5.
Nůž na šunku Wüsthof 1030100718 je vhodný na krájení šunky, plátů masa – surového, pečeného i vařeného. Má čepel s hladkou hranou o délce 18 cm z oceli X50Cr15MoV. Rukojeť má celokovové jádro a je z černého robustního plastu.
můžete mít 22.5. - 24.5.
Pružný filetovací nůž Wüsthof 1030103718 je vhodný na na precizní filetování ryb, zvěřiny nebo masa. Flexibilní, ohebná čepel s délkou 18 cm z oceli X50CrMoV15 s hladkou hranou. Rukojeť je z černého robustního plastu a má celokovové jádro.
Momentálně nedostupné
Lze přizpůsobit židli Majestic. Materiál: 2D síťovina DuraDore. Hmotnost: 1,9 kg. Rozměry: 79 × 51 × 7 cm.
Momentálně nedostupné
Wüsthof Solingen Nůž na šunku Classic 16cm
Momentálně nedostupné
Tento kuchařský nůž Wüsthof Classic 16 cm je podobný „běžnému“ kuchařskému noži Wüsthof Classic. Hlavním rozdílem mezi těmito dvěma noži je výbrus. Zatímco „běžný“ nůž má ostří zakončené širší částí, která připomíná záštitu, tento model má výbrus po celé délce a umíte tak využít celou čepel. Kromě t
můžete mít 22.5. - 24.5.
Nůž z kolekce VG10 je perfektní ukázkou japonského řemeslného umění. Speciálně zdobené ostří ze špičkové nerezové oceli společně s vytvarovanou rukojetí vytváří unikátní spojení, které se dá označit za mistrovské dílo.
můžete mít 20.5.
Dranžírovací nůž je určen k plátkování a porcování již tepelně upraveného masa, je ale i univerzálním pomocníkem při krájení a porcování ostatních produktů v syrovém i tepelně upraveném stavu.
můžete mít 20.5. - 21.5.
Nůž Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]
Masahiro Yanagiba s délkou čepele 240 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi.
můžete mít 21.5. - 22.5.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.