10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Wüsthof 1040100116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP Wüsthof Dreizack Solingen CLASSIC IKON Nůž loupací 4020-0
Wüsthof 1040100116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP

Perfektně vyvážený kuchařský nůž Wusthof Classic je kován z jednoho kusu kvalitní oceli. Ergonomický design rukojeti vypracovaný ve spolupráci s profesionálními kuchaři. Čepel s hladkým ostřím je vyrobena z nerezové oceli X50CrMoV15. Rukojeť je vyrobena z černého syntetického materiálu POM.

můžete mít 22.5. - 24.5.

Wüsthof 1040100720 CLASSIC Nůž na šunku 20cm GP Wüsthof 1030103718 CLASSIC Filetovací nůž 18cm pružný
Wüsthof 1040100720 CLASSIC Nůž na šunku 20cm GP

Nůž Wüsthof CLASSIC je vhodný ke krájení šunky, ovoce a zeleniny či sendvičů a masa na správné porce. Čepel o délce 20 cm, z chrom-molybden-vanádové oceli X50CrMoV15 s hladkou hranou. Rukojeť je z černého plastu, s kovovým jádrem. Dlouhodobá extrémní ostrost díky technologii PEtec.

můžete mít 22.5. - 24.5.

Wüsthof 1030100718 CLASSIC Nůž na šunku 18cm Wüsthof 1030103718 CLASSIC Filetovací nůž 18cm pružný
Wüsthof 1030100718 CLASSIC Nůž na šunku 18cm

Nůž na šunku Wüsthof 1030100718 je vhodný na krájení šunky, plátů masa – surového, pečeného i vařeného. Má čepel s hladkou hranou o délce 18 cm z oceli X50Cr15MoV. Rukojeť má celokovové jádro a je z černého robustního plastu.

můžete mít 22.5. - 24.5.

Wüsthof 1030103718 CLASSIC Filetovací nůž 18cm pružný Wüsthof 1030103718 CLASSIC Filetovací nůž 18cm pružný
Wüsthof 1030103718 CLASSIC Filetovací nůž 18cm pružný

Pružný filetovací nůž Wüsthof 1030103718 je vhodný na na precizní filetování ryb, zvěřiny nebo masa. Flexibilní, ohebná čepel s délkou 18 cm z oceli X50CrMoV15 s hladkou hranou. Rukojeť je z černého robustního plastu a má celokovové jádro.

Momentálně nedostupné

VERVELEY Majestátní podnožka Wüsthof 1040130116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP
VERVELEY Majestátní podnožka

Lze přizpůsobit židli Majestic. Materiál: 2D síťovina DuraDore. Hmotnost: 1,9 kg. Rozměry: 79 × 51 × 7 cm.

Momentálně nedostupné

Wüsthof Solingen Nůž na šunku Classic 16cm Wüsthof 1040130116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP
Wüsthof Solingen Nůž na šunku Classic 16cm

Wüsthof Solingen Nůž na šunku Classic 16cm

Momentálně nedostupné

Wüsthof 1040130116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP Wüsthof 1040130116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP
Wüsthof 1040130116 CLASSIC Nůž kuchyňský 16cm GP

Tento kuchařský nůž Wüsthof Classic 16 cm je podobný „běžnému“ kuchařskému noži Wüsthof Classic. Hlavním rozdílem mezi těmito dvěma noži je výbrus. Zatímco „běžný“ nůž má ostří zakončené širší částí, která připomíná záštitu, tento model má výbrus po celé délce a umíte tak využít celou čepel. Kromě t

můžete mít 22.5. - 24.5.

Kasumi Nůž na zeleninu 8 cm F. Dick Premier Plus dranžírovací nůž v délce 26 cm
Kasumi Nůž na zeleninu 8 cm

Nůž z kolekce VG10 je perfektní ukázkou japonského řemeslného umění. Speciálně zdobené ostří ze špičkové nerezové oceli společně s vytvarovanou rukojetí vytváří unikátní spojení, které se dá označit za mistrovské dílo.

můžete mít 20.5.

F. Dick Premier Plus dranžírovací nůž v délce 26 cm F. Dick Premier Plus dranžírovací nůž v délce 26 cm
F. Dick Premier Plus dranžírovací nůž v délce 26 cm

Dranžírovací nůž je určen k plátkování a porcování již tepelně upraveného masa, je ale i univerzálním pomocníkem při krájení a porcování ostatních produktů v syrovém i tepelně upraveném stavu.

můžete mít 20.5. - 21.5.

Masahiro Nůž Ms-8 Yanagiba 240mm [10013] F. Dick Premier Plus dranžírovací nůž v délce 26 cm
Masahiro Nůž Ms-8 Yanagiba 240mm [10013]

Nůž Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]

Masahiro Yanagiba s délkou čepele 240 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi.

můžete mít 21.5. - 22.5.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.