10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 6571395

Zwilling Enfinigy vařič sous-vide Fresh & Save ZWILLING

Zwilling Enfinigy vařič sous-vide Fresh & Save ZWILLING

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Enfinigy vařič sous-vide Fresh & Save ZWILLING (barva-bílý) Celý popis
Produkt je momentálně nedostupný.
3 720 Kč
Zboží od: H DESIGN
3 720 Kč
S novou kartou za

Popis

Zwilling Enfinigy ponorný termoohřívač pro vaření metodou sous-vide, bílý Kompaktní ponorný vařič Zwilling Enfinigy zpřístupní metodu vaření „sous-vide“ i běžným domácnostem. Vaše pokrmy z masa, zeleniny nebo ovoce vás překvapí výjimečnou chutí a šťavnatostí. Díky pomalému vaření při nízké teplotě si zachovají živiny, barvu, tvar a nevysuší se Do nedávných dob byla příprava pokrmů metodou „sous-vide“ určena pouze pro zkušené šéfkuchaře. Díky ponornému ohřívači Enfinigy německé značky Zwilling však můžete tento způsob využít i ve vašich domácnostech. Sous-vide ohřívač Enfinigy v kompaktním moderním designu je opatřen LED dotykovým displejem pro snadné ovládání, praktickým časovačem a svorkou pro snadné umístnění na okraj hrnce. Funkční část z odolného nerezu určená pro ohřev vody má kromě vyznačení míry ponoru také zabudovaný senzor pro minimální a maximální zaplnění vodou. Turbína v jejím nitru pak zajišťuje stálou cirkulaci vody. Plášť přístroje je navíc vodotěsný. Vařič samotný je opatřen chladnou Cool-touch rukojetí, je tedy bezpečný a energeticky úsporný. Co je vaření metodou sous-vide? Jde o vaření vakuovaných potravin ve vodní lázni udržované při stálé teplotě, při němž se zachovávají výživové hodnoty potravin. Pro vakuování se používají kvalitní potraviny a opakovatelně použitelné sáčky uzavíratelné na zip, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. Díky tomu, že suroviny nepřichází do přímého kontaktu s vodou a vaří se ve vlastní šťávě, ponechávají si svou původní barvu, mají výraznější chuť a jsou šťavnatější. Maso je křehké, přitom ale pevné, zelenina al dente. Metoda sous-vide je snadná a navíc zajišťuje dokonalé výsledky vaření. Jsou pro ni důležité dva faktory: teplota suroviny v jejím jádře a čas nezbytný k jejímu uvaření. Záleží na tom, jakou potravinu chcete připravovat. Ryby se vaří například při teplotách mezi 41 a 65 °C, hovězí maso při teplotách mezi 60 a 65 °C, vepřové maso, drůbež či zvěřina pak mezi 50 a 75 °C. Ovoce a zelenina vydrží 65 až 85 °C. Luštěniny a obiloviny se zase vaří při teplotách blízkých varu. Co potřebujete, abyste mohli vařit jako v michelinské restauraci? Pro optimální funkčnost vařiče sous-vide Enfinigy potřebujete větší hrnec o objemu 6–20 litrů, vakuovací sáčky Fresh & Save, které odolají i vysokým teplotám, a vakuovací pumpu ze stejné kolekce. Při jisté zručnosti si vystačíte pouze s vakuovacími sáčky, ze kterých vymačkáte vzduch, ale to se nemusí vždy povést na 100 %. Místo uzavíratelných zip-lock sáčků můžete pro sous-vide používat také sous-vide sáčky se silnými švy, plastovou potravinářskou fólii či zavařovací sklenice. U všech plastových produktů je potřeba kupovat kvalitní produkty určené pro styk s potravinami a vhodné pro vaření ve vysokých teplotách. Vakuované potraviny vložíte do nádoby, na tu nasadíte ohřívač Enfinigy, nastavíte čas a teplotu a přiípadně dolijete vodu do hrnce. Pokud chcete dosáhnout lahodné chuti pečeně či grilovaného masa, můžete maso ještě opéct v troubě, na grilu či grilovací pánvi. Získáte čas a zbavíte se stresu Při vaření nemusíte tolik organizovat čas a také nějaký navíc ušetříte. Zbavíte se nepříjemných pocitů kvůli tomu, zda se vám podaří maso správně propéct nebo zda jídlo nevystydne do doby, kdy přijede rodina. Pokud čekáte hosty na nedělní grilování, maso si v klidu v pátek večer vložíte i s marinádou či kořením do vakuovacích sáčků a necháte přes noc vařit při nízké teplotě. Až přijdou hosté, pouze masíčko vložíte na gril a pěkně opečete, aby bylo zlatavé dle vašich představ. Hosté mají zpoždění? Nevadí! Středně udělaný steak zůstane středně „propečený“, i kdy by zůstal ve vodě o dvě hodiny déle. Díky ohřívači Zwilling Enfinigy získáte jistotu, že je maso uvnitř správně šťavnaté a uvařené i v jeho jádru, a to bez ohledu na jeho tloušťku. Maso dokonce neztrácí ani svůj objem. Teplota vody, ve kterém připravujete potraviny, ať už jde o maso, rybu, zeleninu či ovoce, nikdy nepřesáhne bod varu. Nehrozí tak převaření či spálení vašich surovin. Výhody vaření metodou sous-vide s pomocí ohřívače Zwilling Enfinigy

Ideální pro kontrolované vaření v časovém předstihu – vhodné pro přípravu kvalitního masa, ryb, zeleniny či ovoce Pomalé vaření metodou sous-vide uchovává vitamíny a jiné výživové látky, také barvu potravin Vždy dokonalé výsledky – nedochází k převaření, rovnoměrné provaření masa od jeho okrajů až ke středu Pro křupavou kůrku či vůni pečeně lze následně opéci na pánvi, grilu či v troubě Kompaktní elektrický přístroj o délce 32 cm a celkové šířce 8,5 cm (i se svorkou) Nepotřebujete varnou plotýnku, pouze elektrickou energii a případně gril Intuitivní LED dotykové ovládání (skryté v off režimu pro čistý moderní design) Funkce časovače nastavitelná po jedné minutě, od 1 minuty do 99:59 hodin Použít můžete na jakémkoliv místě v dosahu elektřiny, čímž uvolníte místo na plotýnce Lze použít pro jakýkoliv hrnec v kuchyni o objemu 6 až 20 litrů Rozsah ohřevu 25 až 90 °C, při teplotách 40–70 °C stabilita teploty +/- 0,1–0,2 °C Odnímatelné části a hygienický bezespárý povrch pro snadné čištění

  Technické specifikace:

artikl: 53102–800 příkon: 1200 W napětí: 220–240 V frekvence: 50/60 Hz barva: bílá materiál: nerezová ocel, plast nerezová turbína hmotnost: 1,26 kg rozměry: šířka 5 cm, 8,5 cm se svorkou, délka 32 cm délka přívodního kabelu: 0,7 m